jueves, 9 de septiembre de 2010

L'Informatiu. 'Zero responsables' obrirà la nova temporada del Micalet

L'obra, que planteja una reflexió sobre la nostra societat a partir de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, torna als escenaris després de l'èxit de la seua estrena.
J.E.T.. 08 setembre 2010

"Quan l'estrenàrem al juliol, el desbordament va ser tal que, encara que en principi n’estaven programades tres representacions, finalment la tercera jornada vam fer doblet, i encara així va quedar molta gent sense veure-la". Així va ser la rebuda de Zero Responsables en la seua estrena en la Universitat el passat mes de juliol, i així ho recorda Pedro Montalbán, un dels autors de l'obra, que des del proper dia 16 i fins a 26 el de setembre es representarà de nou, encara que en esta ocasió obrint la nova temporada del Teatre El Micalet.
El públic tindrà així una nova oportunitat de veure una obra, que va sorgir fa mesos a iniciativa de diversos autors teatrals amb el fet en comú de sentir-se en deute amb les víctimes del tràgic desastre en la xarxa de Metrovalencia. "La idea de tornar a representar-la es va forjar a través de correus electrònics i després de considerar-ho entre tots i vore que era factible fer-la, decidírem que valia la pena" explica Montalbán, que confirma que en les noves representacions repetirà al complet el mateix equip de més de 40 professionals de les arts escèniques valencianes que la va dur a terme en la primera ocasió. A més, recalca, el treball de tots -com llavors- es farà de manera desinteressada, i es considera cobrar exclusivament una entrada simbòlica (de 3 €) que anirien destinats a l'Associació de Víctimes del Metre 3 de Juliol.
Montalbán va confirmar a l'Informatiu que, al marge d'estes representacions, l'equip que va portar endavant l'obra ha rebut alguna proposta més per a dur-la a altres localitats -"dues ho han sol·licitat en ferm"- i també centres educatius, però que no pot assegurar que es vagen a dur a terme. "El problema és bàsicament logístic",apunta l'autor, ja que es tracta d'una obra sense companyia, ideòleg, ni director, i que va ser organitzada a partir dels diferents grups de treball que van ser sorgint a mesura que s'incorporaven directors i intèrprets.
L'obra, l'estrena de la qual va estar marcat per certa polèmica a causa de les pressions que la Universitat hauria rebut d'altes instàncies de la Generalitat per permetre la seua representació (encara que, com recorda Montalbán, "es va representar en absoluta llibertat"), torna així als escenaris. I ho fa amb el desig, tant de que s'oblide aquell episodi, com de que el públic arribe a l'essència del que exposa. "Hi ha crítica política", diu l'autor d'un dels textos que la componen, "però la reflexió va més enllà" afegeix. "En Zero reponsables parlem de la premsa, de l'aparell de justícia, dels veïns, d'una societat que en definitiva defuig moltes vegades -com va succeir en este cas- assumir qualsevol tipus de responsabilitat".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.